tips gezond december feestdagen

8 realistische tips voor een gezonder december

Het is een veelvoorkomend fenomeen dat men verminderde energie en een slechter humeur heeft in de donkere wintermaanden. De dagen zijn korter, je brengt minder tijd buiten door en het licht is minder fel. Deze verminderde hoeveelheid licht zorgt bij de meerderheid van de bevolking voor een verstoring van de stemming. Tel daar de chaos en alle sociale verplichtingen rondom de feestdagen bij op en het excuus dat je geen tijd hebt om te sporten is snel gevonden. Het behouden van je gezonde levensstijl is misschien juist deze maand het moeilijkst vol te houden. Herken jij jezelf hierin? Dan hebben wij enkele bruikbare tips om de schade tijdens decembermaand zo veel mogelijk te beperken:

1. Plan je workout als starter van de dag in je agenda
Laat jouw werk het toe om ’s morgens te gaan sporten? Ga dan na het opstaan meteen naar de sportschool. Zo heb je gelijk een goede start van de dag gemaakt en kan een plotse verandering van de dag geen roet meer in het eten gooien.

2. Vermijd schijnhonger
Het zien van eten, maakt zin in eten. We snappen dat je niet alle chocolade kerstkransjes bij je schoonmoeder thuis van de salontafel kan trekken, maar thuis kan je onnodig snoepen tegengaan door zo min mogelijk eten in het zicht te zetten.

3. Zoek de kou op
Wist je dat je meer calorieën verbrandt als buiten de temperatuur zakt? Je lichaam moet harder werken om jou op temperatuur te houden. De verleiding om de kerstcadeaus op de bank met een goed glas rode wijn online te bestellen is groot. Maar wil je je verbranding net zo hoog houden als je uitgaven in december, dan kan je beter de stad inlopen om de cadeaus aan te schaffen. En kom je normaliter met de auto naar de studio? Ga voor de verandering dan een keer lopend of op de fiets naar The Gym Society!

4. Ga met een volle maag op pad
We zijn over het algemeen allemaal wat vaker in het centrum te vinden in december. Vanwege de drukte in de binnenstad zijn er dan ook meer foodtrucks en eetkraampjes te vinden voor het winkelend publiek. Probeer thuis gezond te eten voordat je de deur uit gaat zodat je vol genoeg zit, en niet, of in ieder geval minder verleid kan worden.

5. Stel een target
Heb jij net als de rest van Nederland goede voornemens, maak dan juist in december een goede start. Stel bijvoorbeeld een target in voor het aantal keer dat jij minimaal naar de sportschool zal gaan in december. Dat mag echt wel iets minder vaak zijn dan je normaliter in de studio bent te vinden. Ga je normaal gesproken drie keer per week? Stel dan een target van 10 keer sporten. Het behalen van dat target zal helpen bij een motiverende start van de goede voornemens voor 2019.

6. Maak een planning met jouw lifestyle coach
Vind je bovenstaande tips prachtig, maar beschik jij simpelweg over een goede dosis zelfkennis en voorzie jij al dat het moeilijk gaat worden om je aan je sportregime te houden? Laat jouw december motivatie dan niet aan het lot over, maar plan een afspraak met jouw coach. De lifestyle coaches van The Gym Society maken graag samen met jou een planning, die jou zal helpen om regelmatig te blijven sporten.

7. Drink met mate
We durven het bijna niet te zeggen, maar probeer, ondanks alle gezellige kerstborrels, kerstmarkten en dineetjes, de hoeveelheid wijntjes en glühwein te beperken. Alcohol remt namelijk de vetverbranding en rondom de feestdagen neemt de hoeveelheid lekkernijen uiteraard toe. Door de alcohol heeft jouw lichaam moeite de calorieën uit het eten te verbranden en slaat dus meer vet op dan normaal. En dan hebben we het nog niet eens over het remmen van de opbouw van je spieren, waar je juist zo hard voor hebt gewerkt in de studio.

8. Vind de juiste balans
Probeer in december wel vooral gewoon te genieten van de gezelligheid en de balans te vinden tussen sporten, gezond eten en feestelijk samenkomen. Over gezelligheid gesproken, heb jij je al aangemeld voor de kerstborrel voor leden en introducés van The Gym Society? Informeer er naar bij een van de coaches in de studio!

Lees ook: Ben jij bang voor de sportschool?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.