Jule Janssen bewegingscoach The Gym Society Nijmegen

De eerste maand van onze bewegingscoach Jule

Begin oktober is ons team in Nijmegen versterkt met een nieuwe coach: Jule Janssen! In zijn eerste maand heeft hij alles geleerd over zijn nieuwe rol bij The Gym Society en is hij langzaam omgetoverd tot een echte bewegingscoach. Nu hij volledig is ingerold vonden we het tijd voor een interview.

Jule Janssen, wie is die kanjer?
“Haha, die kanjer is een 26-jarige jongen, afgestudeerd bewegingsagoog, met een grote passie voor de gezondheidssector. Als bewegingsagoog ben ik specifiek gericht op mensen helpen naar een gezonde levensstijl. Mijn aansluitende sportieve passies zijn voetbal, snowboarden en scuba diving. En niet onbelangrijk: ook de eerste echte Nijmegenaar in het team van The Gym Society!”

Hoe ben je bij The Gym Society terecht gekomen?
“Een van de leden van The Gym Society vertelde mij dat er een vacature als bewegingscoach open stond. De functie sloot goed aan op mijn afgeronde studie Sport en Bewegingseducatie en mijn eigen interesses binnen het werkveld. Tijd voor een kijkje dus! Ik ben spontaan langsgegaan en werd bij binnenkomst direct goed ontvangen door het team. De setting, apparatuur en de rust in de gym spraken mij heel erg aan. Vervolgens, vrij kort na het bezoek, werd ik uitgenodigd voor een eerste gesprek.”

Hoe ging je sollicitatie?
“Ik werd dus al vrij snel uitgenodigd om op gesprek te komen. Van tevoren had ik nog geen idee of ik aan de verwachting van The Gym Society kon voldoen maar ik ging er met een zeker gevoel heen. Dit voorgevoel bleek niet onterecht. Na twee pittige maar leuke gesprekken werd ik hartelijk verwelkomd bij het team.”

Je werkt nu sinds een maand bij ons. Hoe is die maand verlopen?
“In één woord: vliegensvlug! Ik heb al veel nieuwe dingen geleerd, veel informatie verkregen en vooral veel nieuwe gezichten voorbij zien komen. Inmiddels begin ik onze leden, the Society if you will, al goed te leren kennen. Dat komt vooral door de persoonlijke manier waarop we bij The Gym Society te werk gaan. Ook klikt het daarnaast erg goed met het team. Uit ervaring helpt mij dat heel erg om mezelf op m’n plek te laten voelen. Deze eerste maand heeft daar heel erg aan bijgedragen. Een maand waarin ik zelfs al het eerste teamuitje heb mogen meemaken; in m’n Lederhose notabene!”

Voldoen we tot nog toe aan je verwachtingen?
“Tot op heden weet The Gym Society mij positief te verrassen. Ik voel me enorm welkom binnen het team, wat het leerproces in de eerste maand erg prettig maakte. Ik geef eerlijk toe, ik was in het begin nog wat sceptisch over de apparatuur. Het was nog erg nieuw voor me en ik had hier nog niet eerder mee gewerkt. Nu, na een maand tijd, kan ik zeggen dat de apparatuur zeer toereikend, effectief en heerlijk om mee te sporten en werken is.”

Een maand werkzaam en je staat al model op onze website, folder, banner en meer. Hoe voelt dat?
“Heel goed! Ik wilde natuurlijk even laten zien uit welk hout ik gesneden was. Ik gaf dus een duidelijke JA! op de vraag of ik mee wilde werken aan de fotoshoot. Enkele weken later kwam ik de studio binnenlopen voor onze wekelijkse meeting en trof ik mezelf levensgroot aan op een nieuwe banner. Ik schoot toen eerst in de lach maar voelde me tegelijkertijd ook zeker trots.”

Je bent geboren en getogen in Nijmegen. Wat maakt de stad zo geweldig voor jou?
“Nijmegen is en blijft altijd mijn thuis. Als ik via de brug de stad weer binnenrijd voel ik me altijd direct op m’n plek en dat zal ook altijd zo blijven denk ik. De prachtige oude binnenstad en Oost zijn binnen Nijmegen mijn twee thuishavens. Dat daar nu een mooie uitdaging in hartje centrum is bij gekomen, maakt mijn beeld van de stad alleen maar completer.”

Tot slot: wat hoop je te leren bij The Gym Society?
“Ik kan mijn passie uiten binnen het werkveld waarvoor ik gestudeerd heb; dat is ten eerste al geweldig! Ik hoop nu een mooie basis op te bouwen en wil mezelf op den duur verder verdiepen in bepaalde onderwerpen. Hier hoop ik bij The Gym Society mooie stappen in te kunnen maken.”

Lees ook: Welkom bij het team Imke!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.