contract abonnement jaarabonnement maandabonnement

Langdurige contracten zijn niet meer van deze tijd

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker en de European Health & Fitness Market Report benoemde flexibele abonnementen zelfs officieel als trend in haar laatste rapport over de fitnessbranche. We leven in een wereld waar alles om ons heen steeds sneller verandert, inclusief wijzelf. De 21ste eeuw draait om je continu aanpassen en flexibel zijn. We werken op flexplekken, krijgen iedere maand een app update en startups schieten als paddenstoelen uit de grond. Wat vandaag is, kan morgen alweer over zijn. Voeg daar het enorme aanbod van sportaanbieders en de bijbehorende keuzestress aan toe en de optelsom is compleet: lange-termijn contracten of abonnementen passen niet meer bij onze huidige levensstijl. The Gym Society maakte daarom de keuze om alleen flexibele abonnementen aan te bieden. Geen jaarcontracten, maar een maandelijks opzegbaar lidmaatschap.

Vertrouwen
Een klant winnen is relatief eenvoudig, maar de echte uitdaging zit hem in deze ook behouden: een veelvoorkomend probleem in de fitnessbranche met een jaarlijks verlooppercentage van 40 – 50%. Jaarabonnementen zijn dan ook voor deze branche een uitkomst. Zeker wanneer blijkt dat de meeste startende sporters binnen drie maanden hun motivatie alweer zijn verloren.

Flexibele abonnementen getuigen van vertrouwen; vertrouwen in de consument en vertrouwen in het eigen concept. Zo heeft The Gym Society veel tijd gestoken in een effectief ‘onboarding’ programma waarin je de eerste periode extra intensief begeleid wordt. Ieder lid krijgt een persoonlijke coach toegewezen om je te helpen van sporten een gewoonte te maken en je gezonde levensstijl gemotiveerd vol te houden.

Een langdurige relatie
Medeoprichter Miranda: “We proberen zoveel mogelijk te denken vanuit de klant en hem of haar te behandelen zoals we zelf ook behandeld zouden willen worden. Bij The Gym Society draait alles om service. We willen dat onze leden zich op hun gemak voelen; in de studio, maar ook in de overeenkomst die we zijn aangegaan. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan doen wat voor hem of haar het beste werkt. Voordat je officieel lid wordt kijken we samen naar waar je op dit moment staat, wat jouw persoonlijke doelen zijn en hoe wij je kunnen helpen deze realistisch te bereiken.

De vrijblijvende proefsessies van The Gym Society zijn daarom met grote zorg opgebouwd zodat we ervan verzekerd zijn dat jij een weloverwogen keuze kan maken om lid te worden van onze Society. Het laatste wat wij willen is dat je impulsief een lidmaatschap afsluit en vervolgens het jaar maar uitzit omdat je vast zit aan een lidmaatschap. We willen een langdurige relatie opbouwen, zonder een langdurig contract.”

Uitdagende positie
“Met de flexibele abonnementen zetten we onszelf bewust in een uitdagende positie. Omdat de leden de vrijheid hebben iedere maand op te zeggen is het ontzettend belangrijk dat we blijven innoveren en onze belofte nakomen; altijd dezelfde service, of je nou voor de eerste of voor de 100e keer komt. Wij zijn overtuigd van het concept dat we hebben neergezet en geloven dat je lid zal blijven vanwege onze begeleiding, de sfeer en het resultaat, niet omdat je aan ons vast zit.

Natuurlijk is het even spannend geweest om de knoop door te hakken en af te wijken van de reguliere abonnementsvormen in de branche. Maar als leden dan inderdaad na een jaar nog lid zijn omdat ze keer op keer voor je kiezen en niet omdat het moet, is dat de mooiste bevestiging die je kan krijgen.”

Wil jij ook de vrijheid ervaren van sporten in een omgeving waar jij je op je gemak voelt? Meld je dan aan voor een gratis en vrijblijvende proefsessie bij een van onze Lifestyle Coaches.

Lees ook: Het onvoorstelbare effect van sporten op de hersenen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.