lidmaatschappen The Gym Society Nijmegen uitverkocht

Lidmaatschappen studio Nijmegen bijna uitverkocht

De lidmaatschappen voor The Gym Society in Nijmegen zijn bijna “uitverkocht”. Als de ontwikkeling in dezelfde trend blijft doorzetten, bereikt de studio in Nijmegen nog dit jaar of begin volgend jaar het maximum van leden dat zij willen en kunnen bedienen. In de fitnessbranche is dit een bijzonder fenomeen. Normaliter komt dit bijvoorbeeld alleen voor bij populaire personal trainers die simpelweg niet meer uren in een dag hebben. Reguliere sportscholen streven vaak naar bigger is better. The Gym Society daarentegen gaat straks een stop op het aannemen van nieuwe leden zetten. Waarom vraag je je misschien af? Wij vroegen Frank Polman, één van de oprichters van The Gym Society, de keuze toe te lichten.

Frank, kan je uitleggen waarom The Gym Society een stop zet op het aannemen van nieuwe leden?
Op een gegeven moment bereik je het maximum van het aantal leden dat we binnen de openingstijden de juiste service kunnen geven. Dat is een hele bewuste keuze. We willen niet blijven groeien in ledenaantal met als resultaat dat we niet meer kunnen waarborgen waar we voor staan: persoonlijke aandacht en begeleiding.

Mooie visie, maar kan je dan niet net zo goed een grotere studio maken? Is dat een budgettaire keuze?
Natuurlijk nemen de kosten toe als de studio groter wordt. En zijn er meer leden nodig om de studio succesvol te draaien. Maar wat voor ons veel belangrijker is, is dat het dan veel moeilijker is het serviceniveau te handhaven. Het is bijvoorbeeld voor de coaches dan al niet meer mogelijk om ieder lid bij naam te kennen, laat staan dat ze ieder individueel lid dan ook echt goed kunnen begeleiden. Daarnaast wordt alles groter en massaler. Daarmee haal je de intieme en ongedwongen sfeer uit de studio. Drukkere kleedkamers, meer lockers, etc.  Dat is niet wat we willen. Ook de leden kennen elkaar dan niet meer en dat is juist een onderscheidend kenmerk. Nu is het in de lounge soms net zo druk als in het circuit. Leden die even rustig van hun koffie willen genieten of gezellig met een ander lid staat te praten. Dat tekent de sfeer en de community. We heten niet voor niets The Gym Society.

Als we meer ruimte nodig hebben dan wordt het ook moeilijker om locaties te vinden waar wij willen zitten. We willen dat iedere studio van The Gym Society gevestigd is op aantrekkelijke locaties, dichtbij waar de leden wonen en of werken. Bij grotere locaties kom je vaak terecht op onaantrekkelijke plekken waar je langer voor moet reizen en dat maakt de drempel om te sporten alleen maar hoger. Wij willen de drempel juist laag maken.

Oké. Een grotere ruimte komt het concept dus niet ten goede. Maar jullie openingstijden zijn beperkt. Waarom verruimen jullie de openingstijden niet zodat jullie meer leden aankunnen?
We passen de openingstijden aan op de ontwikkeling van de studio. We willen open zijn als de leden komen. We willen niet open zijn op momenten dat er bijna niemand komt. Dat gebeurt als je hele brede openingstijden hebt; dan druppelt het over de dag heen maar is er nooit de sfeer die een gevulde studio geeft. Een lege studio leeft niet en wij willen juist dat The Gym Society jou motiveert om te komen en blijven sporten. Als het gezellig druk is in de studio zie je onze community van gelijkgestemden tot leven komen: er is meer energie in het circuit, de leden zoeken elkaar op, er ontstaan vriendschappen en zakelijke netwerken worden uitgebreid. Dat gebeurt niet als je elkaar nooit tegenkomt wanneer iedereen verspreid over de hele dag/week komt sporten.

Dat begrijp ik, maar komt het dan niet voor dat mensen soms allemaal rond dezelfde tijd komen?
Net zoals het rond 18.00 uur en op zaterdagen in de supermarkt het drukste is, kennen wij ook piekmomenten. Dat is nooit te vermijden, of je nou een sportschool, supermarkt of parkeergarage hebt. Om onze leden extra te helpen met het kiezen van het juiste trainingsmoment, informeren wij hen daarom over onze bezoek statistieken via grafieken in de studio. En is er dan toch toevallig een piekmoment, dan hebben we de lounge met lekkere stoelen en goede koffie zodat het absoluut geen straf is als je heel even moet wachten.

Nu je het toch over de lounge hebt; wat opvalt in The Gym Society is dat de lounge net zo, of misschien wel groter, is dan het fitness gedeelte. Kan je de lounge niet iets kleiner maken en het circuit van toestellen uitbreiden?
We hebben bewust gekozen om de lounge inderdaad tenminste net zo groot te maken als het fitness gedeelte. De leden waar wij ons op richten vinden sfeer en deel uitmaken van een community belangrijk. Een sfeervolle en ruime lounge biedt de ruimte om die community te laten groeien. Maar net zo belangrijk is de reden dat het uitbreiden van ons circuit geen toegevoegde waarde heeft voor ons concept. Met het circuit van toestellen dat wij geselecteerd hebben, doe je namelijk al een full body workout. Bovendien past deze workout precies binnen 45 minuten en die 45 minuten zijn heilig. Wij geloven in een korte training die je gemakkelijk in je dagelijkse routine kan plannen. Des te meer moeite het kost om tijd vrij te maken voor je workout, hoe groter de kans is dat je goede voornemens versloffen. En dat is het tegenovergestelde van wat wij willen zijn voor onze leden: de persoonlijke motivator voor een stabiel, sportief en gezond leven.

Wil jij ook ervaren wat The Gym Society voor jou kan betekenen en deel gaan uitmaken van de community? Meld je dan nog, vóór de ledenstop, aan voor een proefsessie.

Lees ook: Ben jij bang voor de sportschool?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.