sportschool The Gym Society Nijmegen

Terugblikken op de openingsreceptie

11 maart was het zover: de openingsreceptie van The Gym Society. Het lintje was officieel al op 6 maart door de Nijmeegse wethouder Ben van Hees doorgeknipt, maar op de 11e was het aan ons de beurt om de nieuwe boutique gym in al zijn glorie te komen bewonderen. Natuurlijk had ik al een klein idee van wat ik kon verwachten, maar eenmaal binnen steeg het toch nog boven mijn hoge verwachtingen uit. Van de (faux) bakstenen muur, naar de lederen lounge-stoelen tot de plantenstellages… Over alles is goed nagedacht en tot in de puntjes uitgewerkt; To-go koffiebekers voorzien van het chique logo (want Starbucks Instagram foto’s zijn zó 2016), zachte handdoekjes in de kleedkamers en de heerlijke producten van Rituals naast de design wasbakken. Ja, zo krijgen ze ons wel aan het sporten!

Helaas hadden wij, mijn moeder die mij op deze dag vergezelde en ik, het proost-moment net gemist, maar we konden ons te goed doen aan allerlei lekkere gezonde sapjes en hapjes. De ruimte was aangenaam vol en zeker rondom de smart toestellen was het dringen geblazen om het eens te proberen.

Omdat ik het al eens eerder ervaren had, was het nu mijn moeder die voor een korte workout ging. Sven, de kersverse Studio Manager, legt het concept aan mijn moeder uit alsof hij er al jaren bekend mee is. Daarna stelt hij het toestel af op haar lengte en mag ze de elektronische krachtmeting doen. De oefening kan beginnen! Eerst is het nog onwennig met veel gelach (want snapchat), maar al snel heeft ze het door en is ze geconcentreerd bezig. Het gaat haar makkelijk af en dat nog wel in een nauwsluitende jurk! Enthousiast springt ze op. Het valt haar op dat je een stuk sneller klaar lijkt te zijn doordat je met het beeldscherm bezig bent in plaats dan wanneer je zomaar traint. ‘Waar kan ik me opgeven!’ roept ze niet veel later.

Ook andere bezoekers zijn razend enthousiast. The Gym Society blijkt direct al populair, ook met de inschrijvingen. ‘Wat een geweldige sfeer,’ vertelt Nick mij als we even tijd hebben om te praten. Hij is tevreden over de eerste week waarin ze al behoorlijk wat leden hebben mogen registreren. Hij vond het nog wel even spannend: ‘Je hebt ontzettend veel vertrouwen in het concept wat je neerzet, maar toch was het even nagels bijten vlak voor de opening. Gelukkig is het gelopen zoals we van te voren in gedachten hadden, mede door een geweldige inzet van ons team. Nu is het aan ons om deze trend door te zetten. Aan de motivatie zal het in ieder geval niet liggen; wat word je toch razend enthousiast van al die positieve reacties.’

Momenteel is het jongste lid 16 jaar en de oudste 87! Dat laatste vind ik vooral heel erg leuk, dat betekent namelijk dat de oudere doelgroep zich zeker niet hoeft te laten afschrikken door de term eGym en dus ook prima gebruik kunnen maken van deze intelligente trainingsmethode.

Met die kennis, een flinke dosis positieve energie, motivatie én een goed gevulde goodiebag verlaten wij aan het einde van de middag het gloednieuwe pand.

The Gym Society is officieel geopend. Nu hebben we écht geen excuus meer.

Wie zie ik binnenkort in de cirkel?

Lees ook: Waarom krachttraining een must is voor golfers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.