Aaron Dekker Nijmeegse Vierdaagse

Trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse

Voor de mensen die mij nog niet kennen, mijn naam is Aaron Dekker, bewegingscoach bij The Gym Society. De Nijmeegse Vierdaagse is natuurlijk in heel Nederland bekend en ik wilde altijd al eens meelopen, maar helaas kwam het er nooit echt van. Toen ik anderhalf jaar geleden in Nijmegen kwam te wonen, moest het er natuurlijk van komen, maar helaas werd ik vorig jaar uitgeloot. Dit jaar behoor ik wel tot de gelukkige wandelaars en mag ik me gaan voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse!

Vier dagen lang, elke dag 50 kilometer lopen, dat moet toch wel te doen zijn. Zeker als je al een beetje getraind bent dacht ik… Nou nee! Lopen is een hele andere belasting op de spieren. Bij The Gym Society train je niet voor niets na elke zes sessies met een nieuwe trainingsmethode en moeten je spieren weer wennen, zo ook met lopen. Na mijn eerste trainingen merkte ik al gelijk dat ik spierpijn kreeg in mijn voeten en kuiten. Een belasting die ik niet kende, aangezien ik nooit 40 à 50 kilometer op een dag loop. Oh, en over tijd gesproken: voor 50 kilometer loop ik minimaal acht uur lang. Waar haal ik de tijd vandaan?

Omdat mijn spieren anders geprikkeld werden moest ik ook wel een aanpassing maken op mijn trainingsweek. Als ik train voor de Vierdaagse, doe ik dat niet alleen door te lopen. Het is belangrijk om dit te combineren met kracht, flexibiliteit en mobiliteit en dit kon ik natuurlijk waarmaken bij The Gym Society. Twee keer per week krachttraining op intelligente toestellen en een flexibiliteitstraining, alles binnen 45 minuten! Klinkt iets beter dan acht à negen uur bezig te zijn.

Ik bied overigens alvast mijn excuses naar enkele leden toe. Ik ben flink aan het stijgen op onze studio-ranglijst. Dit heeft natuurlijk te maken met de kilometers die ik maak. Deze worden bijgehouden door mijn Runkeeper app en vervolgens doorgevoerd naar de leden app. Daardoor sta ik nu al op rang vijf van de studio. Hopelijk vullen onze leden ook hun sportactiviteiten in. Niet alleen de oefeningen die je binnen The Gym Society doet worden vastgelegd door de leden app, maar ook buiten de club kunnen trainingssessies worden ingevoerd. Hierdoor kunnen wij als bewegingscoaches onder andere ook kijken of jij wel voldoende rust neemt tussen de trainingen door, aangezien de spieren minimaal 24 tot 48 uur rust nodig hebben na een goede krachtsessie.

Als bewegingscoach heb ik gelukkig al veel kennis in huis, maar de tips die ik heb mogen ontvangen van de leden die de Vierdaagse al eens hebben gelopen waren ontzettend waardevol. Bedankt daarvoor! Deze Vierdaagse wordt mijn eerste keer en alle tips zijn welkom.  Mijn lichaam is er klaar voor, over enkele dagen sta ik klaar bij de Wedren! Met de 4follower app kun je alle wandelaars volgen. Dus voor de mensen die geïnteresseerd zijn: mijn loopnummer is: 50-A-281.

Wie weet zien we elkaar onderweg of in de stad!

Groetjes,

Aaron Dekker
Persoonlijke Bewegingscoach

Het team van The Gym Society wenst alle wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse heel veel succes en plezier toe. Keep in mind: the body achieves what the mind believes!

Lees ook: 4 niet te vergeten dingen van de Nijmeegse Vierdaagse

24 antwoorden
 1. Wim en Iny Canters
  Wim en Iny Canters zegt:

  Heel veel succes Aaron!!!!!
  En……..veel plezier samen met Coen, onze zoon!! 50 km per dag …..een hele prestatie!!
  We volgen jullie met de app en komen zeker jullie aanmoedigen!!

  Beantwoorden
 2. Gerard van Ommeren
  Gerard van Ommeren zegt:

  Hoi Aaron,
  \veel plezzier met wandelen en vergeet niet je waterfles (van de GYM….) te vullen met een lekker wit biertje (flesjes zijn zo klein dat dat geen kwaad kan…). En….vergeet niet even op donderdag op de ‘Witte Dommer-donderdag’ ff bij ons te stoppen….en te plassen….kan zo maar weer wat nieuwe leden opleveren…..veel succes nogmaals!!!

  Beantwoorden
  • Aaron Dekker
   Aaron Dekker zegt:

   Hahaha Gerard, heerlijke reactie. Kan ik goed op lachen. We zien elkaar zeker weten. Eventueel de app downloaden dan krijg je als goed is een melding als ik in de buurt ben 😛 Nog bedankt voor je reactie!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.