Sven Bouwmans fysiotherapeut studio manager

Van fysiotherapeut naar Studio Manager

Bij The Gym Society hechten wij ontzettend veel waarde aan de beste begeleiding. We stellen dan ook veel eisen aan de kennis en kunde van ons personeel. Wist je bijvoorbeeld dat onze Studio Manager Sven van oorsprong fysiotherapeut is? Veel mensen vragen zich af waarom Sven deze carrière switch maakte en dus vonden wij het tijd voor een interview!

Sven, je bent van oorsprong fysiotherapeut. Kan je uitleggen waarom je de keuze hebt gemaakt om manager te worden van The Gym Society Nijmegen?
Ik vond mijn werk als fysiotherapeut ontzettend leuk, maar na jaren hetzelfde werk te hebben gedaan, zocht ik een nieuwe uitdaging waar ik zowel mijn kennis van het menselijk lichaam kon combineren met management. Ik heb namelijk een passie voor ontwikkelen en ondernemen, maar ik kon deze passie in mijn voormalige beroep bijna niet tot uiting laten komen. Na 14 jaar vond ik bij The Gym Society dat stukje gemis, een team met dezelfde passie én de mogelijkheid om nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen.

Hoe helpt jouw ervaring als fysiotherapeut jou in jouw huidige werkzaamheden?
Fysiotherapeuten zijn ten eerste natuurlijk de specialisten in het houdings- en bewegingsapparaat. Ook al ligt de nadruk nu meer op voorkomen dan op genezen, sluit het begeleiden van de leden naadloos aan op mijn vorige beroep. Ik herken door mijn kennis bijvoorbeeld heel snel een verkeerde houding en ik kan beter adviseren bij blessures. Na 14 jaar cliënten op de bank gehad te hebben, leer je natuurlijk ook om te gaan met allerlei soorten mensen en situaties. Het werken in de studio met leden is heel anders, maar toch heb ik veel profijt van mijn ervaring als fysiotherapeut.

Ik kan mij voorstellen dat je soms de neiging hebt om leden te behandelen als een echte fysiotherapeut. Hoe ga je daarmee om?
Ja dat klopt inderdaad. Soms moet ik mijzelf weleens remmen. Als ik een lid heb met een bepaalde blessure schiet ik soms automatisch in de rol van fysiotherapeut. Dat komt ten eerste natuurlijk omdat het vak altijd mijn passie is geweest, maar ook omdat ik het vak ergens nog wel mis hoor. Dat gevoel weegt echter niet op tegen het feit dat ik bij The Gym Society nu een langgekoesterde droom uit laat komen door bezig te zijn met ondernemen.

Oefen je het beroep nu dus helemaal niet meer uit?
Ik ben inderdaad niet meer werkzaam als fysiotherapeut. Maar ik had ook echt behoefte aan iets anders na 14 jaar. Mijn werkzaamheden binnen de studio zijn heel veelomvattend. Iemand effectief behandelen als fysiotherapeut kan ik er niet even bij doen, dat zou ten koste gaan van de kwaliteit van de studio. Maar de kennis die ik heb kan ik wel nog steeds overdragen. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk contacten op te bouwen met collegae in en rondom Nijmegen; zodat als er een lid van ons fysiotherapeutische hulp nodig heeft, ik hem professioneel kan doorverwijzen.

Waarom vind jij het concept van The Gym Society eigenlijk zo mooi?
The Gym Society is niet zomaar een van de vele sportscholen. Door de hoge eisen die worden gesteld aan het personeel en de trainingsprogramma’s kunnen wij op een heel ander niveau rekening houden met de specifieke wensen en doelstellingen van onze leden. Ik had mijn beroep dan ook voor niets minder dan dat ingewisseld. Bijna iedereen weet dat krachttraining belangrijk is en iemand naar de sportschool krijgen is misschien wel het minst moeilijke van alles. Maar iemand op de juiste manier begeleiden en gemotiveerd houden is een heel ander verhaal. Als fysiotherapeut zou ik iemand daarom vol vertrouwen doorverwijzen naar The Gym Society, omdat ik weet dat hier doelstellingen behaald worden door de aanwezige kennis, service en intelligente toestellen. Dat ik daarnaast in een prachtige studio werk, waar ook de leden zich volledig op hun gemak voelen, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

En tot slot; wat hoop je te bereiken bij The Gym Society?
Persoonlijk ben ik altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen en hebben we mooie doelstellingen liggen voor The Gym Society. Maar voor nu ligt de nadruk in Nijmegen op het verder perfectioneren van ons deskundige team van bewegingscoaches met dezelfde passie; die de leden optimaal begeleiden, kennis aan elkaar overdragen en kritisch zijn om het concept van The Gym Society nog sterker te maken.

Wil je ook ervaren hoe het voelt om te sporten in een omgeving waar je je op je gemakt voelt? Je kunt nu gratis en vrijblijvend een proefsessie bij ons inplannen door op onderstaande button te klikken.

Lees ook: De eerste maand van onze bewegingscoach Jule

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.