seminar erik-alexander richter voeding

Wederom uitverkocht seminar zet aan tot denken

Na het succes van het eerste uitverkochte seminar in oktober, stuurt The Gym Society een nieuwe uitnodiging naar de leden voor een exclusief seminar. Binnen 12 uur zijn alle plaatsen al vergeven. The Gym Society heeft namelijk niemand minder dan Erik-Alexander Richter weten te strikken voor het seminar ‘Master your Health’. Erik is een bekende (tv) spreker, anti-aging specialist en klinisch psychisch neuro-immunoloog. Ik heb het vorige seminar niet bij kunnen wonen, maar deze wil ik niet missen.

Erik-Alexander is een markante man en niet bang om tegen de stroom in te gaan. Alles onderbouwd met een opmerkelijke kennis van wetenschappelijke onderzoeken en het vermogen om verbanden te leggen. Hij kijkt kritisch naar alles wat te maken heeft met gezondheid en de dingen die wij al jarenlang voor waarheid aannemen van grote instanties als bijvoorbeeld Het Voedingscentrum. Nog geen vijf minuten na de start is de toon al gezet en besef ik dat Erik-Alexander mij nu al op een andere manier laat denken.

Aan de lopende band geeft hij voorbeelden van hoe veelvoorkomende kwalen en ziektes verholpen kunnen worden of gebaat zijn bij gebalanceerde voeding en doet hij je voorbeeld voor voorbeeld beseffen hoe weinig we eigenlijk weten van eten. De ene na de andere slide schiet voorbij van verpakkingen uit de supermarkt met groene, gezonde en superfood labels, om vervolgens de achterzijde van de verpakking te tonen met de ingrediëntenlijst. Het is confronterend om te zien hoe we ons voor de gek laten houden door de geniale marketingteams van de grote merken. Maar niet alleen de ogenschijnlijk gezonde producten, maar ook andere artikelen passeren de revue. De zaal is hoorbaar verbaasd als Richter laat zien hoeveel suiker er in ontbijtkoek zit. Hierna volgt een afbeelding van de parelkandij koek: “En wat doe je als er geen suiker meer in het product past? Dan doe je het erop!” De zaal begint te lachen. Erik-Alexander is naast voedingsspecialist, ook meester in spot. Hij brengt zijn spot regelmatig precies op het juiste moment en terwijl ik probeer mijn gezicht in plooi te houden besef ik tegelijkertijd ook dat het eigenlijk helemaal niet grappig is hoe slecht we, bewust én onbewust, zorgen voor ons lichaam. Hij schakelt snel over tot de orde van de dag: “Balans is essentieel.” Ter voorkoming, als genezing en behoud van de goede gezondheid spelen de factoren voeding, omgeving, emotionele gezondheid en natuurlijk beweging een essentiële en even grote rol in ons leven. Het spreekt voor zich dat al deze factoren een belangrijke invloed op elkaar hebben. Zo legt hij uit dat om dementie te voorkomen men beter in plaats van puzzelen een nieuwe taal kan leren en iedereen zou moeten sporten. Naast de oneindige lijst van gezondheidsvoordelen door sporten, worden bijvoorbeeld ook neuronen aangemaakt in onze hersenen en levert intensief sporten zelfs 20% meer leercapaciteit op.

Aan het eind van het seminar legt hij uit hoe zorgwekkend groot de disbalans is tussen Omega-3 en Omega-6. Bijna iedereen heeft een groot tekort aan Omega-3, een van de belangrijkste vetzuren die je lichaam nodig heeft, maar krijgt dagelijks een overdosis Omega-6 binnen door onder andere de alsmaar groeiende toename van plantaardige oliën in ons voedingspatroon. Regelmatig vette vis eten is een mooie manier om het Omega-3 tekort aan te vullen. Wilde zalm bijvoorbeeld, geen gekweekte zegt hij stellig. Gekweekte zalm is namelijk veel hoger in vet en Omega-6 vetzuren. Een van de leden van The Gym Society steekt haar hand omhoog: “Hoe realistisch is het om die balans te bereiken met het boodschappen doen in de reguliere supermarkt zonder een vermogen aan eten uit te geven?” Erik-Alexander sluit af met een eenvoudig, maar logisch antwoord: “Je lichaam heeft meer aan een halve wilde zalm dan aan een hele gekweekte zalm.”

Na afloop van het seminar was er natuurlijk nog tijd om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Je hoort dat vrijwel iedereen vol goede voornemens zit door het rake seminar: Boodschappenlijstjes worden gemaakt, slowjuicers worden besproken en de wekelijkse frequentie van bezoeken aan The Gym Society wordt opgehoogd. In de auto onderweg naar huis besluiten mijn vriend en ik het iets rustiger aan te doen: “Zullen we een dag van de week uitroepen tot vette vis dag?” -“Goed plan, maar wel vis van de visboer hè?” Het is een goed begin. Eenmaal thuis betrap ik mezelf erop dat ik voor ik wat drinken inschenk naar de ingrediëntenlijst kijk. Ja, denk ik bij mijzelf, Erik-Alexander heeft toch echt wel een lampje doen laten branden.

Ook zo’n seminar bijwonen? The Gym Society is de persoonlijke motivator voor een stabiel, sportief en gezond leven. Naast een effectieve training in een luxe ingerichte boutique omgeving met deskundige coaches en begeleiding op maat, organiseert The Gym Society met regelmaat interessante seminars voor haar leden en introducés.

Lees ook: Wat is The Gym Society?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.