imke van den bos bewegingscoach voeding

Welkom bij het team Imke!

Begin juli is Imke bij ons gestart als nieuwe bewegingscoach! Met veel trots stellen wij deze dame aan jullie voor. Dat doen we in de vorm van een interview. Hieronder vertelt ze meer over haarzelf, haar achtergrond en haar ambities bij The Gym Society.

Vertel eens Imke, wie ben je?
Hi! Mijn naam is Imke van den Bos, 24 jaar en sinds 2013 wonend in Nijmegen. Ik ben opgegroeid in Dieren, waar ik van jongs af aan altijd heb gesport. De sporten die ik heb beoefend toen ik jong was zijn turnen en tennissen. Deze laatste sport is blijven hangen. Ik heb veel wedstrijden gespeeld en altijd mee gedaan aan de competitie, tenniskampen en onderdeel uitgemaakt van de jeugdcommissie van mijn club. Toen ik de HAVO heb afgerond ben ik verhuisd naar Nijmegen, waar ik begonnen ben met krachttraining en boksen. Veel passie voor sport dus!

Hoe ben je bij The Gym Society terecht gekomen?
Toen ik afgelopen jaar was afgestudeerd wist ik zeker dat ik een baan zocht waarbij ik mijn twee passies kan combineren; namelijk voeding en training. Nadat ik was bijgekomen van een pittige afrondingsfase van mijn opleiding heb ik actie ondernomen en ben ik opzoek gegaan naar een geschikt concept. Ik kwam al snel op de website van The Gym Society uit en heb contact opgenomen om te kijken wat de mogelijkheden waren. Van daaruit ben ik uitgenodigd om een keer langs te komen. Onder het genot van een kop koffie heb ik met Sven en Aaron afgesproken dat ik een sollicitatie zou sturen, waarna de bal is gaan rollen en het contract niet lang daarna getekend was!

Je hebt de sfeer in onze studio al een aantal keer kunnen proeven. Hoe bevalt het tot dusver?
Ik ben nu al diverse keren door de jongens op sleeptouw meegenomen en het bevalt mij tot dusver erg goed. Natuurlijk heb ik nog een hoop te leren, maar het geeft mij een fijn gevoel te merken dat het team (nu al) achter mij staat en enthousiast is om mij als volwaardige coach in te kunnen zetten. Ook merk ik dat de leden van de studio mij met een warm hart verwelkomen en oprechte interesse tonen in mij als persoon, mijn achtergrond en ook al benieuwd zijn naar de vaste uren/dagen dat ik aanwezig zal zijn. Dit in combinatie met de uitstraling van The Gym Society vind ik het een hele fijne omgeving en begin ik me al thuis te voelen!

Wat zijn je verwachtingen van je rol als bewegingscoach bij ons?
Van mijn rol als bewegingscoach verwacht ik dat een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van de training en op de slagingskans van het behalen van doelen die er worden gesteld. Daarnaast verwacht ik dat ik impact kan hebben op het leven buiten de studio, door praktische tips mee te geven over een actieve levensstijl en een goed voedingspatroon. Omdat persoonlijke aandacht bij The Gym Society centraal staat, denk ik als coach zijnde leden een leuke(re) dag te kunnen bezorgen.

Naast kennis van beweging heb je ook veel expertise op het gebied van voeding. Kun je ons daar meer over vertellen?
Vanaf dat ik klein ben lees ik de etiketten op verpakkingen van producten, uiteraard zonder dat ik toentertijd nog wist wat alle termen en cijfers inhielden. Later heb ik dat geleerd tijdens mijn HBO opleiding Voeding & Diëtetiek, die ik in 2017 heb afgerond. Vanuit mijn studie heb ik meegekregen hoe ik mijn adviezen goed kan onderbouwen en kan helpen om het kaf van het koren te scheiden. Hedendaags is het voor veel mensen namelijk een uitdaging om in deze maatschappij juiste keuzes te maken. Je wordt beïnvloed door sociale media, voedingshypes en door producten in de supermarkt die misleidend (en te duur!) zijn. Hier sluit ik mij van af, zodat ik leden op een juiste manier kan helpen een voedingspatroon te ontwikkelen dat bij hem of haar past.

Laatste vraag: hoe ga je jezelf laten gelden tussen de mannelijke coaches?
Goede vraag! Ik hou van gestructureerd werken en van het opstellen van persoonlijke doelen. Ik zorg ervoor dat ik weet wat er speelt op de werkvloer, zodat ik goed kan meedenken en meebeslissen. In combinatie met een goede dosis humor weet ik zeker dat ik ervoor kan zorgen dat ik goed meekom met de mannen. Daarnaast vind ik het ook erg fijn in een klein team te werken. Op die manier leer je elkaar goed kennen en weet je wat je aan elkaar hebt.

Wij heten Imke van harte welkom en wensen haar heel veel succes en plezier bij The Gym Society Nijmegen!

Lees ook: Margriet, een lid met een drive!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.